Založ si blog

Slovensko krajina zločineckých skupín

Za 20 rokov sa Slovensko vypracovalo na „solídnu “ úroveň čo do počtu a aktivity zločineckých skupín. Každy deň sa dozvedáme o ich úspešnej činnosti. Rozmýšľam a nemôže mi prísť na rozum či je nejaká oblasť nášho spoločenského a hospodárskeho života,ktorá   nie je postihnutá viac, alebo menej ich činnosťou. Nesporné je,že     najlepšiu úspešnosť majú v rezortoch kde financie zohrávajú rozho- dujúcu úlohu. Predovšetkým teda v rezorte financií,dopravy, zdravo tníctva, v oblasti justície, sociálnych vecí. V tých ostatných, možno   som niektoré vynechal, funguje aspoň pár štebákov, ktorí ktorí vedia ako korumpovať.

Ako to začalo? O Slovensku aj keď sa hovorilo ako o holubičom ná rode, nebola to celkom pravda. V predsocialistickej ére ako aj počas nej sa kradlo, lúpilo, znásilňovalo, zabíjalo, ale v pomere 1 : 10 a vinníci si to odniesli. Právo na spravodlivosť bolo podstatne väčšie. Prosím čitateľov, aby do tejto éry nezahŕňali vojnové zločiny. Píšem len o spločenskom a hospodársko živote.

Po roku 1989 nastali politicko- spoločenské zmeny. Prišla éra tzv.       „demokracie“ a s ňou divoká privatizácia. Tam vzniklo podhubie korupcie a neskôr jej dokonalejší tvar organizovaný zločin zastre-     šený zločineckými skupinami. Ich cieľom nebolo len získanie majet- ku, ale aj ochrana zainteresovaných. Pre bezpečnosť členov skupín muselo zomrieť aj niekoľko nežiadúcich osôb. Typickým príkladom   bola aj smrť poctivého policajta Remiaša. Odhalením jeho objedna-   nej smrti by vyšlo najavo veľké množstvo informácii o vysoko posta- vených osobách a tomu sa muselo zabrániť. Preto dokázal vtedajší   predseda vlády, zastupujúci prezidenta, Vladimír Mečiar vydať am nestiu na všetkých možných podozrivých zo smrti Remiaša a únosu Kováča ml. Bol to učebnicový príklad ako majú spolupracovať zloči- necké skupiny. Netvrdím, že dovtedy zločinecké skupiny nebolli, ale tu bola preukázaná možnosť spolupráce mafie a vlády.

Teraz neviem čo si mám myslieť o 8 krát zamietnutom prešetrení prí-  padu Mečiarových amnestií?                      

Keď príde Mečiar

16.08.2019

Mečiar očakáva svoj triunfalny návrat do politiky, čo mu súčasná politická situácia umožňuje. Rozbytá koalícia, nedočkavá v tme tápajuca opozícia sú akoby vývojom predurčené splniť svoju úlohu zmenu politického systému vládnucej oligarchie na polijustanarchiju. Bude to nový zatiaľ málo vídaný systém, hádam v krajinách s totalitným anarchistickým vládnutím [...]

Ficov plán ako prísť znovu k moci

25.01.2019

FIKCIA Bývalý dlhoročný predseda vlády, pochopil,že táto demokratická moc nie je zhodná z jeho predstavou o rídzej sociálnej demokracii. ON sám ako „karierny“ politik má celkom iné predstavy o skutočnej demokracii. V jeho demokracii vystupuje do popredia silná osobnosť, ktorá riadi celú spoločnosť. V histórii ľudstva je takých osobností a nimi vedených [...]

Budúci bankár/NBS/ Kažimír hľadá partnerov na poker?

22.12.2018

Súhlas ambiciózneho ministra Kažamíra ma nemilo prekvapil. Dať licenčný on line hazardu je ako keby poslal závislakov: “ Choďte deti moje a hrajte čo vám sily stačia, peniaze boli budú, ale nikdy nie sú, v lepšom prípade je ich málo. Na tom princípe bude tento zákon fungovať, ak bude nerozhodnými tzv. poslancami odsúhlasený. Za pár miliónov predajú aj vlastnú [...]

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Boroďanka, vojna na Ukrajine

ONLINE: Pokračujú tuhé boje o Očeretine. Ukrajina dúfa, že americká pomoc zvráti situáciu na fronte

28.04.2024 07:15, aktualizované: 08:52

Ukrajina očakáva, že zahraničná vojenská pomoc vrátane munície a zbraní pomôže zvrátiť situáciu na frontoch v Bachmute a Avdijivke aj v iných oblastiach.