Založ si blog

Tak, ideme voliť 9. 11. súčasný stav v SR, nie však budúci-lepší

Bilboardy, plagáty, kandidátov za predsedov a poslancov VÚC svojim obsahom sú príliš populisticke a neveštia nič nové lepšie a hlavne reálne. Celková volebná kampaň i keď je finančne pre kandidátov neobmedzená nevzbudzuje takmer žiadnu dôveru. V podstate je to len „výmena stráži,“ niekde úplná, inde čiastočná. Nič nové sa nebude diať.Prídu nový korytári a starí ich poučia čo a ako sa politicky pracuje na štátom vymedzenom „poli.“ Ako sa stavať k požiadavkám vlády, súkromným podnikateľom a nedajbože aj k mafiánom. Budú musieť sa naučiť ako  hospodáriť s finančnými prostriedkami, aby mohli zabezpečiť plynulý chod, zvereným nemocni- ciam, aby nedochádzalo k ich nekoordinácii. Taktiež vylepšiť úroveň stredného školstva, čoby mohlo pomôcť zníženiu nezamestnanosti v konkrétnych regiónoch. Čo porobia s komunikáciami I a II   kategórie, je podľa ich sľubov už skoro splnené. Podobne to bude aj so sociálnymi vecami, A preto hurá s optimizmom do volieb.      

P.S. neformálna otázka: Čo je s diskutérkou vystupujúcou pravdepodobne pod                                                 svojim občianskym menom- vnášala do Debaty úctu                                                   morálku-bola prínosom Debaty.                            

Keď príde Mečiar

16.08.2019

Mečiar očakáva svoj triunfalny návrat do politiky, čo mu súčasná politická situácia umožňuje. Rozbytá koalícia, nedočkavá v tme tápajuca opozícia sú akoby vývojom predurčené splniť svoju úlohu zmenu politického systému vládnucej oligarchie na polijustanarchiju. Bude to nový zatiaľ málo vídaný systém, hádam v krajinách s totalitným anarchistickým vládnutím [...]

Ficov plán ako prísť znovu k moci

25.01.2019

FIKCIA Bývalý dlhoročný predseda vlády, pochopil,že táto demokratická moc nie je zhodná z jeho predstavou o rídzej sociálnej demokracii. ON sám ako „karierny“ politik má celkom iné predstavy o skutočnej demokracii. V jeho demokracii vystupuje do popredia silná osobnosť, ktorá riadi celú spoločnosť. V histórii ľudstva je takých osobností a nimi vedených [...]

Budúci bankár/NBS/ Kažimír hľadá partnerov na poker?

22.12.2018

Súhlas ambiciózneho ministra Kažamíra ma nemilo prekvapil. Dať licenčný on line hazardu je ako keby poslal závislakov: “ Choďte deti moje a hrajte čo vám sily stačia, peniaze boli budú, ale nikdy nie sú, v lepšom prípade je ich málo. Na tom princípe bude tento zákon fungovať, ak bude nerozhodnými tzv. poslancami odsúhlasený. Za pár miliónov predajú aj vlastnú [...]

Russell Bentley

Donbaského kovboja z USA, ktorý bojoval za Rusov, mučili a zabili spolubojovníci. Vojakov čaká súd

20.09.2024 21:30, aktualizované: 22:02

Vojaci majú byť súdení kvôli rôznym obvineniam od prekračovania právomocí, cez užívanie fyzického násilia a mučenia a spôsobenie smrti nedbanlivosťou.

Election 2024 Trump

Zlyhania tajnej služby odhalené: Vyšetrovanie atentátu na Trumpa odkrylo pochybenia ochranky

20.09.2024 20:17

Zlyhanie Tajnej služby, ktorá poskytuje ochranu najvyšším ústavným činiteľom aj exprezidentom, je predmetom viacerých vyšetrovaní.

polícia podvodná zoo

Podvodníci sa na Facebooku vydávajú za bratislavskú zoo, okrádajú ľudí. Totálny hyenizmus, reaguje polícia

20.09.2024 18:36

Totálny hyenizmus. Podvodníci sa na Facebooku vydávajú za bratislavskú zoo v čase, keď tá skutočná čelí následkom ničivých záplav, uviedla polícia.

harrisová, trump

Predčasné voľby v USA odštartovali: Voliči troch štátov už rozhodujú, kto povedie Biely dom

20.09.2024 18:20, aktualizované: 19:14

Väčšina štátov americkej Únie umožňuje predčasné hlasovanie alebo hlasovanie poštou, aby ľudia neprišli o možnosť voliť.