Založ si blog

Alexander Dubček musel odísť, aby sa mohol Mečiar realizovať

 

Trpká spomienka na Alexandra Dubčeka z pohľadu záporného vzťahu k V. Mečiarovi, ktorý zničil jeho idey o Slovensku a nakoniec aj jeho samého.                                                                                V júni 1992 vyhralo HZDS voľby a Mečiar sa dostal do kresla predsedu vlády. Tým sa začali Mečiarové politicko ekonomické exesi. Dokázal využiť svoje právomoci štátnika pre zvýhodnenie svojich priaznivcov na rôznych postoch v spoločnosti. Je pravda,že dokázal svojou primitívnou charizmou ovládať myslenie ľudí s menšími politickými znalosťami.Boli to predovšetkým starší ľudia ktorí v ňom videli chápavého  otca národa, ktorý jediný dokáže viesť Slovensko. Na tejto kvázi ľudovej vlne sa niesla jeho politická kultúra. Jeho stúpenci nevideli, alebo nechceli vidieť skutočné Mečiarove konanie. Odpúšťali mu aj jeho diletanske spôsoby realizácie malej ako aj veľkej privatizácie. Veď sa nazývali divokými privatizáciami. Tieto v rozhodujúcej miere oslabili slovenské hospodárstvo. Fabriky,firmy,nemovitosti,pozemky,prevádzky rôzneho druhu prešli do súkromných rúk jeho nohsledov. Boli to veľké rany do života Slovenska. To mu nemôžu slovenskí ľudia zabudnúť.        5. novembra pri 25 výročí tragickej smrti A.Dubčeka skutočného otca slovenského národa, chcem pripomenúť Mečiarove činy. Dubček stál Mečiarovi v ceste za mocou a kariérou. Neverím, že tragická smrť A.Dubčeka bola náhoda. 

V roku 1995, teda 3 roky po smrti A.Dubčeka sa konal únos syna prezidenta Kováča Mečiarovho politického nepriateľa, tiež náhoda? Následne v roku 1996 došlo k tragickej smrti Remiaša tiež náhoda? Veľa vedel o možnej vražde A. Dubčeka a únose Kováča ml. 

V tom istom roku sa podarilo Mečiarovi cez ministra vnútra zrušiť referendum o vstupe do NATO ako aj o priamej voľbe prezidenta a snažil sa zablokovať cestu Slovenska do EÚ.

Následne v roku 1997 Mečiar neúspešne absolvoval prezidentské voľby.

Pochopil, že už bolo dosť náhod v súvislosti s úmrtiami a preto v roku 1998 vyhlásil ako zastupujúci premier prezidenta amnestie pre všetkých učastníkov únosu. Zabudol vyhlásiť však amnestiu aj  pre ľudí možných vinníkov v smrti A. Dubčeka.

V rokoch 1999 a 2004 prehral boj o prezidenta v priamej voľbe s Schusterom a Gašparovičom.   

Tu končia Mečiarove politické lapsusy spojené zo stratou dôvery väčšiny slovenskej populácie a odišiel do „zasluženého „dôchodku. Preto musel zomrieť A. Dubček?                                                                                                         

Keď príde Mečiar

16.08.2019

Mečiar očakáva svoj triunfalny návrat do politiky, čo mu súčasná politická situácia umožňuje. Rozbytá koalícia, nedočkavá v tme tápajuca opozícia sú akoby vývojom predurčené splniť svoju úlohu zmenu politického systému vládnucej oligarchie na polijustanarchiju. Bude to nový zatiaľ málo vídaný systém, hádam v krajinách s totalitným anarchistickým vládnutím [...]

Ficov plán ako prísť znovu k moci

25.01.2019

FIKCIA Bývalý dlhoročný predseda vlády, pochopil,že táto demokratická moc nie je zhodná z jeho predstavou o rídzej sociálnej demokracii. ON sám ako „karierny“ politik má celkom iné predstavy o skutočnej demokracii. V jeho demokracii vystupuje do popredia silná osobnosť, ktorá riadi celú spoločnosť. V histórii ľudstva je takých osobností a nimi vedených [...]

Budúci bankár/NBS/ Kažimír hľadá partnerov na poker?

22.12.2018

Súhlas ambiciózneho ministra Kažamíra ma nemilo prekvapil. Dať licenčný on line hazardu je ako keby poslal závislakov: “ Choďte deti moje a hrajte čo vám sily stačia, peniaze boli budú, ale nikdy nie sú, v lepšom prípade je ich málo. Na tom princípe bude tento zákon fungovať, ak bude nerozhodnými tzv. poslancami odsúhlasený. Za pár miliónov predajú aj vlastnú [...]

Rusko Ukrajina Putin výcvikové stredisko návšteva uarus

Dvaja ruskí vojaci sa priznali ku chladnokrvnej trojnásobnej vražde. Zabili starostku aj ich kolegu

26.04.2024 10:10

Páchatelia v snahe zamaskovať zločin telo poliali horľavinou a potom do domu vhodili granát, ktorého výbuch spôsobil požiar.

Andrej Danko, upratovanie Dúbravky,

Danko upratuje Dúbravku. Zaplatil pokutu tisíc eur a chce ukázať dôkaz o vylomenom zube

26.04.2024 09:26, aktualizované: 09:41

Danko sa zaviazal zametať Dúbravku potom ako v januári zdemoloval semafor a z miesta činu ušiel. Nájsť sa ho podarilo podľa olejovej škrvny.

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 10:15

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.