Založ si blog

Ficov SMER bol len ilúziou sociálne smerovanej politiky

Filozofický základ pre vybudovanie silnej strany SMER bolo využitie nedostatkov a chýb strany HZDS. Poučenie z krízy HZDS postavilo do čela politického spektra novú stranu SMER, v podstate s rovnakými ideovo politickými cieľmi. Spočiatku na rozdiel od HZDS SMERáci  dávali do popredia oblasť sociálnu pred komerčnou. No netrvalo to až tak dlho. Narastajúcimi preferenciami sociálny štát, ako ho nazýval predseda Fico sa začal stále viac a viac prostredníctvom nominantov SMERU zameriavať na komerčnú oblasť. Od posledných volieb v r. 2012 kedy získal SMER   83  hlasov v parlamente vládni nominanti sa začali správať bezuzdne a volebné   ciele im boli ukradnuté. Je faktom, že osobné ciele, získané s pozície svojho postavenia vo veľkej väčšine boli a sú aj  mimo Ficovho vedomia. Teda korupcia ako vyšitá. Vládnuť s preferenciou 38 % voči ostatným stranám dáva obrovský rozlet vládnym činiteľom SMERU. Majú pocit istoty, veď  na takmer každom rozhodujúcom poste je člen ich strany, ktorý nedopusti, aby bola strana očiernená. Do kedy bude trvať tento stav.Do kedy bude spravodlivosť nespravodlivá v každej oblasti nášho života? Nemám na mysli len orgány justíćie súdy, prokuratúru.políciu, ale všade tam, kde rozhodujú jedinci,kde vládne kapitál nad zdravým rozumom. Priniesť spravodlivosť do života jednoduchých     ľudí, to sa čakalo od Ficovho smeru. Sklamal tam a ako sa vyjadril už asi neverí ani viacerým z jeho ľudí. Za rok , dva ho bude čakať podobný osud, ako Mečiara? Teda odchod finančne nasýtených, bývalých verných zo strany.          

Keď príde Mečiar

16.08.2019

Mečiar očakáva svoj triunfalny návrat do politiky, čo mu súčasná politická situácia umožňuje. Rozbytá koalícia, nedočkavá v tme tápajuca opozícia sú akoby vývojom predurčené splniť svoju úlohu zmenu politického systému vládnucej oligarchie na polijustanarchiju. Bude to nový zatiaľ málo vídaný systém, hádam v krajinách s totalitným anarchistickým vládnutím [...]

Ficov plán ako prísť znovu k moci

25.01.2019

FIKCIA Bývalý dlhoročný predseda vlády, pochopil,že táto demokratická moc nie je zhodná z jeho predstavou o rídzej sociálnej demokracii. ON sám ako „karierny“ politik má celkom iné predstavy o skutočnej demokracii. V jeho demokracii vystupuje do popredia silná osobnosť, ktorá riadi celú spoločnosť. V histórii ľudstva je takých osobností a nimi vedených [...]

Budúci bankár/NBS/ Kažimír hľadá partnerov na poker?

22.12.2018

Súhlas ambiciózneho ministra Kažamíra ma nemilo prekvapil. Dať licenčný on line hazardu je ako keby poslal závislakov: “ Choďte deti moje a hrajte čo vám sily stačia, peniaze boli budú, ale nikdy nie sú, v lepšom prípade je ich málo. Na tom princípe bude tento zákon fungovať, ak bude nerozhodnými tzv. poslancami odsúhlasený. Za pár miliónov predajú aj vlastnú [...]

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dva konflikty?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Fokker3128

Kiska lietal špeciálom do Popradu, Pellegrini na operu. Hodina letu stojí tisíce, aké sú pravidlá využívania vládnej flotily?

19.04.2024 06:00

Cestovanie kamkoľvek, bez udania dôvodu a zadarmo, účet totiž platí štátna kasa

Irán, armáda

Explózie v Iráne. Predstavitelia USA uviedli, že je to izraelská odveta, strany konflliktu zatiaľ mlčia

19.04.2024 05:45

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán ako odvetu za jeho úder, uviedli pre americké médiá nemenovaní predstavitelia USA.