Založ si blog

Zákaz nezverejnenia chráni dogmu?

Nie je možné,aby sa cirkev oslobodila a očistila raz a navždy od hriechov páchaných jej funkcionármi/pedofilmi/, ako napísal nemenovaný autor článku,tým že potrestala mons,Bezáka. Predovšetkým je celej svetovej populácii jasné ,že katolícka cirkev sa už nikdy nebude môcť oslobodiť,očistiť od hriechov spáchaných v histórii. Odpustiť by jej mohli len tí  na ktorých ich napáchala,ale tí už nežijú. Ospravedlniť sa za katolícku cirkev dokázal len pápež Ján Pavol II. neprosil však za odpustenie,pretože vedel,že je to nemožné.Boh odpúšťa len tým,ktorí si to zaslúžia a nebudú už hrešiť.

Súčasnosť nám ukázala,že mal pravdu. Hoci cirkevní hodnostári nie sú inkvizítormi a neupaľujú, ale nežijú tak ako kážu ,dokážu zneužívať deti a mládež a to aj sexuálne,Aby takéto činy zakryli urobia väčšie hriechy. Hľadajú chyby, tam kde nie sú, Dokážu obviniť niektorých a práve tých najlepšich aj z vlastných radov.Ako príklad vidím práve v obetovaní mons, Bezáka.

Som prekvapený primitívnym postupom šetriacej komisie. Ak katolícka cirkev disponuje s väčšíim počtom takýchto múdrych funkcionárov,ktorí dokázali vyprodukovať trápne otázky na ktoré  v podstate vzdelaný človek nemohol relevantne odpovedať,bez toho,aby sa  zosmiešnil,je načase to zmeniť.

K otázke oznámenia rozhodnutia KBS verejnosti len toľko, CIrkev v otázkach práva sa podriaďuje štátu, z toho vyplýva,že ani vatikánska zmluva a ani pápež nemôže zakázať oboznámiť verejnosť so skutočnými dôvodmi zbavenia funcie.

Keď príde Mečiar

16.08.2019

Mečiar očakáva svoj triunfalny návrat do politiky, čo mu súčasná politická situácia umožňuje. Rozbytá koalícia, nedočkavá v tme tápajuca opozícia sú akoby vývojom predurčené splniť svoju úlohu zmenu politického systému vládnucej oligarchie na polijustanarchiju. Bude to nový zatiaľ málo vídaný systém, hádam v krajinách s totalitným anarchistickým vládnutím [...]

Ficov plán ako prísť znovu k moci

25.01.2019

FIKCIA Bývalý dlhoročný predseda vlády, pochopil,že táto demokratická moc nie je zhodná z jeho predstavou o rídzej sociálnej demokracii. ON sám ako „karierny“ politik má celkom iné predstavy o skutočnej demokracii. V jeho demokracii vystupuje do popredia silná osobnosť, ktorá riadi celú spoločnosť. V histórii ľudstva je takých osobností a nimi vedených [...]

Budúci bankár/NBS/ Kažimír hľadá partnerov na poker?

22.12.2018

Súhlas ambiciózneho ministra Kažamíra ma nemilo prekvapil. Dať licenčný on line hazardu je ako keby poslal závislakov: “ Choďte deti moje a hrajte čo vám sily stačia, peniaze boli budú, ale nikdy nie sú, v lepšom prípade je ich málo. Na tom princípe bude tento zákon fungovať, ak bude nerozhodnými tzv. poslancami odsúhlasený. Za pár miliónov predajú aj vlastnú [...]

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

Baltimore most loď nákladná

Po zrútení mosta v Baltimore našli telá dvoch zo šiestich nezvestných osôb

28.03.2024 10:12

Obrovská nákladná loď, ktorú nebolo možné ovládať a následne narazila do mosta, absolvovala predtým v miestnom prístave „bežnú údržbu motora“.

Rakva / Rakvy / Cintorín / Pohreb /

Nadúmrtnosť po troch rokoch klesla takmer na nulu, podpísali sa pod to dva hlavné faktory

28.03.2024 09:50

Počet zomretých vlani klesol v porovnaní s rokom 2022 vo všetkých krajoch Slovenska.

Štefan Harabin

To je nejaká partizánčina. Harabin poprel podporu Pellegrinimu

28.03.2024 09:00, aktualizované: 10:05

V médiách sa ráno objavila správa, že Harabin pôjde voliť v druhom kole šéfa Hlasu.