Založ si blog

Čím nás ešte prekvapí EÚ

Všeobecne uznávané spoločenstvo európskych štátov zoskupených pod názvom Európská únia, zisťuje, že má značné trhliny vo svojich pravidlách. Viac menej  na to prichádzajú jej členské štáty a nie jej vedenie. EÚ nedisponuje s dlhodobými strategickými plánmi svojej ochrany. Musela prísť kríza, ktorá odhalila tento nedostatok. Euroval, ktorý má teraz zachraňovať zadĺžené krajiny sa začal vytvárať až v hodine dvanástej. Nedostatočný, alebo ľahostajný a možno aj zámerný postup pri sledovaní krajín s bezbrehým čerpaním svojich rozpočtov zapríčinilo stav v ktorom sa teraz nachádzajú.Krajiny, ktoré splnili požadované dohody, pri vstupe do eurozóny a správajú sa rozumne majú sa podieľať na vykrytí napríklad gréckeho dlhu a možno aj ďalších.EÚ nepozná pravidlá vyčlenenia krajiny z eurozóny, pretože by muselo nastať vyčlenenie z EÚ, čím by došlo k ohrozeniu celej únie.Akú ekonomickú stabilitu, najmä malých krajín, môže EÚ svojou pomocou  dosiahnuť, keď výrok pani premierky Merkelovej jednoznačne hovorí o desať ročnej núdzi EÚ.Jej vyjadreniu predchádzal samit dvadsiatky ekonomicky najsilnejších štátov a ich nesúhlas s pomocou.

Keď príde Mečiar

16.08.2019

Mečiar očakáva svoj triunfalny návrat do politiky, čo mu súčasná politická situácia umožňuje. Rozbytá koalícia, nedočkavá v tme tápajuca opozícia sú akoby vývojom predurčené splniť svoju úlohu zmenu politického systému vládnucej oligarchie na polijustanarchiju. Bude to nový zatiaľ málo vídaný systém, hádam v krajinách s totalitným anarchistickým vládnutím [...]

Ficov plán ako prísť znovu k moci

25.01.2019

FIKCIA Bývalý dlhoročný predseda vlády, pochopil,že táto demokratická moc nie je zhodná z jeho predstavou o rídzej sociálnej demokracii. ON sám ako „karierny“ politik má celkom iné predstavy o skutočnej demokracii. V jeho demokracii vystupuje do popredia silná osobnosť, ktorá riadi celú spoločnosť. V histórii ľudstva je takých osobností a nimi vedených [...]

Budúci bankár/NBS/ Kažimír hľadá partnerov na poker?

22.12.2018

Súhlas ambiciózneho ministra Kažamíra ma nemilo prekvapil. Dať licenčný on line hazardu je ako keby poslal závislakov: “ Choďte deti moje a hrajte čo vám sily stačia, peniaze boli budú, ale nikdy nie sú, v lepšom prípade je ich málo. Na tom princípe bude tento zákon fungovať, ak bude nerozhodnými tzv. poslancami odsúhlasený. Za pár miliónov predajú aj vlastnú [...]

Juraj Blanár

Blanár nepodporí možné sankcie, ktoré by zasiahli viac občanov SR ako Irán

16.04.2024 15:29

Ministri zahraničných vecí krajín EÚ majú rokovať o možnom uvalení sankcií na Irán v súvislosti s jeho víkendovým útokom na Izrael.

Podvod

Fanúšikovia hokeja, pozor. Neznámy páchateľ ponúka na internetovom portáli falošné lístky na MS

16.04.2024 15:11

Vystupuje pod rôznymi menami, s rôznymi telefónnymi číslami a uvádza odlišné bankové účty, na ktoré žiada zaslať peniaze.

Russia Ukraine War

Chýbali rakety, zničili elektráreň. Zelenskyj sa hnevá, že Ukrajine chýba ochrana, akú dostal Izrael

16.04.2024 15:07

Volodymyr Zelenskyj sa sťažuje, že Izraelu pomohli spojenci ochrániť vzdušný priestor pred útokom Iránu, ale od neba nad Ukrajinou dávajú ruky preč.

Filip Kuffa

Výbor neprijal uznesenie k preletu vrtuľníka s Kuffom nad národným parkom

16.04.2024 14:57

Kuffa mal helikoptérou letieť bez povolenia ponad najprísnejšie chránené územia Malej Fatry, čím sa mali ohroziť napríklad hniezdiace vzácne vtáky.