Terorizmus ako trend súčasnej doby

17. januára 2015, alogx, Nezaradené

V každom prípade je možné hovoriť o rôznosti uhlov pohľadu na tento jav.Za všetkým stojí človek,teda ten,ktorý stanovil hranicu za ktorou sú už všetky činy zločiny. Diferencovať ich podľa závažnosti,veľkosti,krutosti,fyzičnosti, alebo duchovnosti je čisto subjektívny pohľad.

 

Dá sa predpokladať,že každý človek disponuje so zakódovanými génmi,ktoré určujú jeho pozitívne, alebo negatívne myslenie resp.konanie. Ľudia ,v podstate vedia do určitej potrebnej miery svoje konanie,regulovať čo je v skutočnosti normálne podľa získaného  životného kódexu. Sú jedinci u ktorých je pozitívnym to, čo u väčšiny ľudí je negatívne. Inými slovami dokážu vykonávať činy v rozpore so zákonom. Môžu to byť činy založené na báze tak duševnej ako telesnej.

 

V 21 storočí,teda doby poznačenej rýchlym rozvojom elektroniky, kybernetiky a vysokým stupňom IT sa pre teror stali zaujimavejšími, cieľavedomejšími a účin-     nejšími fyzické zločiny.

 

Z hľadiska súčasnej demokracie,zbavenej všetkých subjektívnych zásahov môžme slobodu definovať ako spoločenskú  kategóriu ktorá nie je obmedzená hranicami.           Zákony,stanovené štátom ako jej nástrojom sú viac než viditeľne nedostačujucimi. Dá sa polemizovať, či je to zámerne, alebo z nedokonalosti.

 

Islamský terorizmus v Európe má svoje korene mimo Európy. Tak ako sa v nedávnej minulosti transportovala socialistická revolúcia zo Sovietskeho zväzu do krajín Ázie,     Ameriky,Afriky, Arabských štátov tak sa teraz terorizmus transportuje do Európy.           Vyhovuje to záujmom svetovým oligarchom združených v nadnárodných konzorciach   trustoch, alebo karteloch. Vôbec nejde o náboženské, alebo etnické spory.