Chudoba a kríza

29. marca 2013, alogx, Nezaradené

Chudoba a kríza

 

Tieto dva diametrálne odlišné javy navonok vyjadrujúce nedostatok

všeobecne, nemajú príčinnú suvislosť. Stáva sa, že v niektorých krajinách čiastočne korelujú, ale nemajú nič spoločného. Napríklad na Slovensku.

Chudoba je sociálny stav ,ktorý vznikol dôsledku spolitizovanej ekonomiky vládnucimi vrstvami a podnikateľskými subjektami.

Postihla skupiny alebo jednotlivcov v určitej lokalite, ragione,alebo v štáte. Sú všeobecne stanovené parametre, ktoré ju definujú a zaradia ľudí do chudoby. V chudobe žijúci ľudia majú podpriemernú životnú úroveň.

ako aj spoločensko sociálne postavenie.

Kríza sa dá chápať ako jav pohybu kapitálu. Príčiny môžu byť rôzne, podstata je však jedna, účelovo riadený trh v jednotlivých odvetviach hospodárstva spôsobený jeho hromadením v jednej oblasti a nedostatku v

iných. Napríklad finančná kríza v USA.

Samozrejme strojcom takto pôsobiaceho kapitálu sú jedinci, ktorí

majú možnosť s ním narábať. Čím je väčší kapitál s ktorým bolo mnipulované, tým je kríza väčšia a prechádza z jednej hospodárskej oblasti do druhej, z jednej krajiny do ďalšej z USA do celého sveta.

Na záver: Je Slovensko krajina, ktorá dokáže eliminovať účinky krízy na chudobných občanov ? Samozrejme,že nie. Naša vláda vinní zo vzniku chudoby krízu, čo nie je pravda.Chudoba bola už pred krízou. Kríza sa stala zámienkou pre vznik chudoby.