Orbánov parlament na Slovensku

6. apríla 2011, alogx, Nezaradené

Zamietnutím diskusie koaličnými,  poslušnými poslancami bola mimoriadna schôdza predčasne ukončená. Tým sa problematické vzťahy medzi Maďarskom a Slovenskom neposunú do prijateľnejšej podoby. Postavenie maďarských vlajočiek na predsednícky stôl považujem za celkom vtipné a pritom dosť výrečné vyjadrenie k postoju našej vlády k programu schôdze. Mohlo to vzbudiť dojem, že za predsedníckym stolom sedí neviditeľný Orbán a riadi namiesto Sulíka parlament.

Napriek tomu, že Bugár sa vyjadril,“ Orbán mi trošku komplikuje život“, stále má jeho nacionalistický cieľ ako  svoj. Tomu podriaďuje aj politiku Most- Hídu, tým, že podrží vládnu koaliciu proti opozíčnym návrhom. Mnoho krát oprávnených a pre občanov výhodných.. Aby koalícia nestratila parlamentnú väčšinu vyjdu v ústrety Bugárovi a keby bolo treba tak aj Orbánovi. Strach zo straty moci v predčasných voľbách je naozaj veľký.

Pred chvíľou som si vypočul vyjadrenie premiérky Radičovej o privatizácii teplárni.Jej dementovanie vlastných slov o tom , že privatizácia nebude bolo veľmi trápne. Potvrdila,  že teplárne budú sprivatizované, dúfajúc, že získame dobrých investorov. Aby sa mohla táto privatizácia zrealizovať je tiež   jedným z príkladov podpory Bugárovho Mostu-Híd, tak ako zákony o DPH, živnostníkov, a ďaľších voči     ktorým mali výhrady a ustúpili.